Tekeekö järjestösi hakusanamainontaa Google Ad Grants -ohjelman kautta? Sen puitteissa Google tarjoaa järjestöille 10 000 dollaria mainosrahaa joka kuukausi käytettäväksi mainontaan.
Se on siten erittäin potentiaalinen työkalu, jonka avulla järjestö voi levittää tietoisuutta toiminnastaan tai tavoittaa lahjoittajia.
Ohjelma on täysin suomalaisten järjestöjen ulottuvilla ja pääosin hakusanamainonta ohjelman puitteissa toimii kuten hakusanamainonta Google Adsissa muutenkin.
Ad Grantsin hakemusprosessissa on nyansseja, jotka on hyvä tietää jotta kaikki menee sujuvasti ja itse mainontaakin koskee muutama erityinen sääntö, jotka ohjaavat mainonnan kehitystä.
Ota yhteyttä kun tarvitset apua Ad Grants-mainonnan starttaamiseen tai jatkokehitykseen. Minulla on kokemusta useiden mainostilien kehittämisestä ja kasvattamiseta. Suunnitellaan yhdessä miten saat budjetistasi kaiken irti.
Järjestön täytyy ensin hakea Google For Nonprofits-tiliä. Kun järjestön kelpoisuus on varmistettu, voit avata varsinaisen Google Ad Grants-tilin.
Huom! Jos yhdistys on aiemmin tehnyt tavallista hakusanamainontaa, ei Ad Grants-tiliä voi avata samalla tunnuksella, vaan tarvitaan täysin uusi Google-tunnus, jolla ei ole yhteyttä mihinkään olemassa olevaan mainostiliin.
Kun Ad Grants-mainostili on avattu, voit rakentaa hakusanakampanjat lähes normaaliin tapaan. Tilillä on automaattisesti maksutapana Googlen järjestöllesi myöntämä mainosbudjetti.
Suurin ero on, että Googlen tarjoamaa budjettia voi käyttää vain hakusanamainontaan, eikä lainkaan esimerkiksi display-mainontaan tai mainontaan YouTubessa, vaikka normaalisti näitäkin kampanjoita tehdään Google Adsin kautta.
Lisäksi ohjelman puitteissa tehtävää mainontaa koskevat tietyt, tarkemmat säännöt. Esimerkiksi mainosten klikkiprosentin (ctr) täytyy pysyä tietyllä tasolla, samoin klikkihinnan (cpc) ja hakusanojen laatupisteiden. Hakusanoina ei saa myöskään käyttää yksittäisiä sanoja sellaisenaan, vain kahden hakusanan parit kelpaavat.
Näin ohjelma asettaa mainonnalle tiukemmat reunaehdot, joiden tarkoitus on varmistaa että järjestön mainonta on täsmällistä ja relevanttia järjestön toiminnan kannalta, eikä sitä voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.
Konversioseurannan käyttö on useimmiten välttämätöntä. Ad Grants mainonnalla voi tavoitella esimerkiksi lahjoituksia tai myyntitapahtumia verkkosivustolla, mikäli se on järjestön toiminnan kannalta relevanttia.
Yleisin Ad Grantsia käyttävien järjestöjen kohtaama haaste on hakusanamainonnan kehittäminen niin, että Googlen myöntämä 10 000 dollarin budjetti saadaan kulutettua tehokkaasti. Tyypillisesti mainostili kuluttaa vain pienen osan tuosta summasta.
Kehittämällä hakusanamainontaa yhdessä sivuston sisältöjen kanssa tuosta budjetista voidaan saada kaikki irti pitkäjänteisellä työllä.
Joillekin järjestöille Ad Grants-budjetin käyttäminen on helpompaa, toisilla taas rahaa kuluu vähemmän. Paljon riippuu luonnollisesti siitä, miten paljon relevantteja hakuja järjestön aihepiiriin liittyy.
On yleistä, että hakujen määrät ovat pieniä ja läheskään koko budjetti ei kulu. Tilannetta voi parantaa lisäämällä sisällöntuotantoa järjestön sivustolle. Todennäköisesti voidaan löytää uusia näkökulmia ja tapoja kertoa järjestön toiminnasta ja tavoitteista kytkemällä se johonkin laajempaan kokonaisuuteen. Silloin tarjolle voi tulla myös uusia hakusanoja, joilla tietoa etsiviä ihmisiä voi tavoittaa Ad Grants-ohjelman sääntöjen puitteissa täysin tarkoituksenmukaisesti.
Olen kokenut hakusanamainonnan tekijä 15 vuoden kokemuksella Google Ads-mainonnan ja muun digimarkkinoinnin toteuttamisesta monipuoliselle joukolle yrityksiä eri toimialoilla. Olen auttanut myös useita järjestöjä kehittämään ja kasvattamaan Ad Grants-mainontaa.
Ad Grants-mainonnassa on runsaasti nyansseja, jotka tuntemalla mainonnasta voi tehdä tehokasta ja tuottavaa. Minulla on kokemusta joidenkin Suomen edistyneimpien Grants-tilien rakentamisesta ja kehittämisestä. On todennäköisesti hyvä idea tehostaa toimintaa ulkoistamalla mainonnan operointi ja keskittymällä itse järjestön ydintoimintaan.
Mitä paremmin järjestö pystyy hyödyntämään AdGrants-ohjelmaa, sitä suurempi osa Googlen myöntämästä 10 000 dollarista on tehokäytössä ja sitä paremmin järjestö pystyy edstämään tavoitteitaan.
Ota yhteyttä
Julius Jansson
040 186 5278
julius.jansson@propellerhelsinki.fi